16.07.2022

První příprava zvládnuta, nováčci se uvedli skvěle

V prvním přípravném zápase jsme si připsali jednoznačnou výhru na hřišti účastníka krajského přeboru z Jankova.

SK Jankov – SK Otava Katovice 1:4 (0:1).

Branky: 53. Kočer – 39. Štěch, 50. D. Bálek, 67. Kotrba, 84. Požárek. Rozhodčí: Tupý – Barva, Hošek. Bez karet. Přihlíželo 88 diváků.

Sestava Jankova: Mádl – Jirkovský, Kollár, Tůma, Kroneisl – Kočer, Hanzlík, Voráček, Hüttner, Beránek – Čermák. Střídali Melichar, Honner, Klíma, Mizera, Bláha, Pytlík a Vokurka.

Sestava Katovic: Švehla – Rejšek, Kostka, Janoch, Cibulka – L. Bálek, Kotrba, Sládek, D. Bálek – Štěch – Habor. Střídali Požárek a Provazník.

Přemysl Šroub, trenér: "Do Jankova jsme odjížděli pouze s dvanácti hráči, ale utkání jsme zvládli dobře. Vyhráli jsme naprosto zaslouženě. Dominovali jsme na míči a měli jsme ještě řadu tutovek. Oba nováčci zahráli výborně – Dominik Štěch dokonce vstřelil gól a nebál se hrát. Matěj Kostka ukázal svoji sílu v osobních soubojích a dominanci ve vzduchu. Musím pochválit i soupeře. Byl kvalitní a několikrát nám v našem pokutovém území zatopil. Příště se střetneme s béčkem plzeňské Viktorie, na což se samozřejmě těšíme. Přijede třetiligový tým a já doufám, že mu budeme kvalitním protivníkem. Je jasné, že to pro nás bude více o běhání bez míče, ale to nás posílí do těžkých zápasů v sezoně."

Dominik Štěch, autor první branky: "Řekl bych, že jsme vstoupili do zápasu lépe. Bylo vidět, že trénujeme už dva týdny a nabíráme fyzickou kondici. Osobně jsem se cítil velmi dobře, ale musím pořád dál poctivě trénovat a připravovat se na sezonu. Ve 39. minutě se mi podařilo skórovat, když mi nahrál David Bálek. Trenér mě dal na pozici podhrotového útočníka, kde mi to sedělo skvěle. Po změně stran jsem šel na levou krajní zálohu, kde jsem neměl moc balónů. Prohodil jsem s Davidem Bálkem a začalo se mi hned lépe běhat. Měl jsem ještě jednu šanci, ale gólman mě vychytal. Jsem rád, že jsme zvítězili 4:1 a mohl jsem k tomu přispět gólem. Zápas jsme všichni do jednoho odmakali a všichni, co byli na hřišti, podali stoprocentní výkon. Každopádně, na to, že měl Jankov za sebou jenom dva tréninky, nehrál vůbec špatně."